Biztonság

Az adatközpontnak helyet adó létesítmény napi 24 órájában felügyelet alatt áll, és minden eseményt biztonsági kamerák rögzítenek. Az áramkimaradások ellen számos transzformátor nyújt védelmet, amelyek különböző energiaforrásokra támaszkodnak. A hűtést kompressziós hűtők biztosítják, amelyek több független hűtőkörrel rendelkeznek, legalább N+1-es konfigurációban. Tűz ellen egy automatikus FM 200 ökológiai gázos oltórendszer védi a létesítményt.

Összekapcsolhatóság

Maga a gerinchálózat 10GE (10 Gbit Ethernet) technológiára épül; a kapcsolat egy vagy több 10GE vonallal van kialakítva. A tranzit-csatlakozást a Tiscali, Telia, DialTelecom és Cogent hálózatok biztosítják.


Dell & Foxconn

A ServerNOW projekt partnere és beszállítója a Dell, a vezető szerver- és technológiagyártó. A felhőmegoldás a VMware virtualizációs platformon fut a Dell PowerEdge Rack szervereknél. A Dell EMC SC-Series lemeztömböt használjuk, amelyet teljes egészében SSD-kből és Dell számítási csomópontokból építettek. A virtuális szerverek a Dell PowerEdge Rack Szervereken is futnak.

A dedikált szerverek a Dell EMC PowerEdge T20 vagy erős Foxconn R5111 szerverekön futnak. A Foxconn készleteknél forró cseremeghajtók és kettős teljesítmény található.


KVM platform

VPS-kiszolgálókat futtatunk egy KVM platformon, amely lehetővé teszi a teljes virtualizációt. Az egyes virtuális gépeknek saját OS / kernelük van, ezért technikailag lehetséges a Docker tárolók futtatása. Ez lehetővé teszi több folyamat futtatását a konténerekben egyetlen VPS-ben, még különböző alkalmazásokat is, anélkül, hogy egymással kölcsönhatásba lépnének. A támogatott operációs rendszer a Linux, a platform nyílt forráskódú Proxmox technológián működik.

Radware

A Radware DefensePro eszközök ismertek hatékony védelemmel a DoS és DDoS hálózati támadások ellen valós időben. A nem kívánt forgalmat azonnal kiszűrjük anélkül, hogy a felhasználó észrevenne bármilyen zavart. A Radware DefensePro x420 megoldás lehetővé teszi a 40 Gbps-os támadások szűrését. A szabadalmaztatott viselkedési adatok elemzése egyedülálló eszközévé teszi a Radware DefensePro-t. A hálózati forgalom állandó elemzésének köszönhetően még új és kifinomult támadásokat is észlelhet valós időben. Mindezt az üzemeltető beavatkozása nélkül és a törvényes forgalom zavarása nélkül.


VMware

A fizikai szerverek virtualizációját a VMware vállalat termékei biztosítják; a VMware piacvezető a virtualizációs technológiák terén. A MasterCloud.hu a VMware vSphere 6 virtualizációs platformot és a kapcsolódó termékeket alkalmazza. A VMware szoftvermegoldása garantálja a virtuális gépek hardverektől való függetlenségét, és lehetővé teszi szabad áttelepítésüket valamely komponens meghibásodása esetén.


Felhasználói felület

Az ügyfelek egy felhasználói felületen keresztül férhetnek hozzá az alkalmazáshoz, ahol egyszerűen elvégezhetik a virtuális szerver konfigurálását is. A kifejezetten a MasterCloud.hu platform számára kifejlesztett információs rendszer a szervermenedzsmentet a számlázással, terhelési statisztikákkal és más funkciókkal integrálja. A mellékelt képernyőképek bepillantást engednek az adminisztrációs felületbe.